28 november 2021

Zo zorg je voor een veilig bedrijfspand

2 min read
Veiligheid

Bedrijfspanden zijn regelmatig het slachtoffer bij inbraak of vernieling, daarnaast lopen veel bedrijfspanden verhoogd risico op brand. Des te meer reden dus om jou bedrijfspand goed te beveiligen en te zorgen voor brandveiligheid in het gebouw. Maar waar hou je nou allemaal rekening mee? In dit artikel geef ik je een aantal tips voor een veilig pand.

Alarm

Een alarminstallatie kan helaas anno nu niet meer ontbreken in een bedrijfspand. Zeker wanneer er veel waardevolle spullen in het pand aanwezig zijn is een alarminstallatie extra belangrijk. Tegenwoordig zijn er in nagenoeg elk bedrijfspand wel voor minimaal duizenden euro’s aan computer apparatuur aanwezig, wat wil zeggen dat ieder bedrijfspand gewoon een alarminstallatie nodig heeft. Een alarminstallatie werkt preventief, op het moment dat iets of iemand ongevraagd het gebouw betreedt wordt meteen de beveiliging en/of de politie gewaarschuwd. Naast dat de juiste instanties automatisch op de hoogte worden gebracht, gaat het afgaan van het alarm ook gepaard met een verschrikkelijk herrie en lichtsignalen. Dit alles moet de indringer flink aan het schrikken maken.

Camerabeveiliging

Camera’s hebben een dubbele werken. Camera’s laten indringers wel even twee keer nadenken voordat ze een gebouw binnen treden en ze zorgen ervoor dat achteraf eventuele indringers makkelijker op te sporen zijn door de politie. Daarnaast kunnen camera’s ook heel handig zijn bij het voorkomen van diefstal onder het eigen personeel of mensen die wel toegang hebben tot het pand.

Brandmeldinstallatie

Tot slot moet ieder bedrijf wel een brandmeldinstallatie hebben. Op het moment dat er brand ontstaat in het pand detecteert het systeem de brand direct, sneller nog dan een mens kan waarnemen. En een brand kan natuurlijk ook ontstaan op het moment dat er niemand aanwezig is. Een brandmeldinstallatie alarmeert direct de juiste personen zodat het gebouw eventueel ontruimt kan worden en de brandweer gewaarschuwd kan worden. Wat wij vaak zien is dat brandmeldinstallaties niet goed worden onderhouden, ik hoef natuurlijk niet toe te lichten wat de gevolgen daarvan kunnen zijn! Daarom is het belangrijk dat er op tijd onderhoud wordt uitgevoerd aan een brandmeldinstallatie.

Meer weten over een veilig bedrijfspand? Neem dan even een kijkje op: degrootbrandwachten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *