Werken op een boorplatform

Werken op een boorplatform is niet niks. Het brengt namelijk verhoogde veiligheidsrisico’s met zich mee: zo ben je ver verwijderd van de bewoonde wereld, zit je midden op zee en heb je dus ook met extremere weersomstandigheden te maken. Daarnaast is het ook geen negen-tot-vijf-baan en vergt het ook nog wat van je mentale gesteldheid. Er zijn dus veel zaken die het werken op zo’n eiland niet makkelijk maken. Toch interesseert het veel mensen: het is namelijk uitdagend en best wel spannend. In deze blog gaan we kijken naar hoe het werkelijk is om op zo’n platform te werken.

Weersomstandigheden

Je kunt je wel voorstellen dat het er op zee allemaal net even wat heftiger aan toegaat. Zo zijn er hoge golven, enorme windstoten en kan het weer er ieder moment veranderen. De natuur is hier écht de baas. Daar moet je dus goed voorbereid op zijn. Daarom is het belangrijk om te weten wat te doen in verschillende situaties. Hiervoor volgen werklui van een boorplatform verschillende cursussen. Eén van die verplichte cursussen is een nogepa training. Hierdoor weet je wat je moet doen als er iemand overboord valt of als er ernstige calamiteiten uitbreken op het platform. Ook bezoekers dienen zo’n cursus gevolgd te hebben (zij het in een verkortere versie). Zo weet iedereen wat-ie moet doen in geval van nood!

Faciliteiten

Wellicht denk je dat er niks te beleven valt op een booreiland. Hier vergis je je echter in: er valt genoeg te doen! Zo is er vaak een bioscoop, een sportschool, sauna’s en soms zelfs voetbalvelden. Dit ligt natuurlijk wel weer aan de grote, maar over het algemeen zijn ze net zo luxe als een cruiseschip. Eigenlijk een klein dorp dus midden op zee!

Hard werken, goed verdienen

Al die luxe faciliteiten zijn er niet voor niks. Het is namelijk keihard werken onder soms zware omstandigheden. Doordat het zo zwaar is, dien je daarna ook goed uit te kunnen rusten zodat je er de volgende dag weer tegen aan kunt gaan. Daarnaast valt het salaris ook niet tegen. Zo verdien je gauw al veel meer dan bij een startersfunctie op het vasteland. Maar vergeet niet: je bent twee weken lang wel van huis en in die tijd moet je veel werken. Daarna ben je wel weer veertien dagen thuis, maar het heeft dus wel degelijk een grote impact op je sociale leven. Dit moet je willen opgeven voor het geld én de ervaring. Benieuwd naar meer? Check dan eens de website van FMTC Safety.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *