Waarom een kluis in huis handig is!

We hebben allemaal wel waardevolle spullen in huis liggen waarbij we het erg zouden vinden als er iets mee zou gebeuren. Er zijn natuurlijk meerdere redenen om een kluis in huis te nemen, het kan zijn omdat je je spullen veilig wilt opbergen maar het kan ook zo zijn dat je al eens een nare gebeurtenis heb meegemaakt, zoals een inbraak of brand, en je niet nog een keer waardevolle spullen wilt verliezen. In dit artikel lees je meer over een aantal soorten kluizen en waarom ze handig zijn.

Een sleutelkluis

Een sleutekluis, zegt het eigenlijk zelf al, het is een kleine kluis waar je veilig je sleutels in kunt bewaren. Sleutelkluizen kunnen in veel situaties gebruikt worden. Bijvoorbeeld bij gezinnen, het zal namelijk best wel eens voorkomen dat iemand zijn sleutel in huis vergeet. Dan is het echt ontzettend prettig als er naast de voordeur of in het portiek een sleutelkluis hangt waarin de huissleutel zit, waarmee je zo naar binnen kan. Dit kan een hele hoop tijd en kosten schelen. Daarnaast is een sleutelkluis bij ouderen vaak ook erg handig, als er dan bijvoorbeeld wat aan de hand is kunnen mensen snel naar binnen om te helpen. Sleutelkluizen zijn in erg veel situaties handig en een zekere aanrader!

Een afstortkluis

Afstortkluizen worden over het algemeen gebruikt door ondernemers. De gehele dag door krijgen ondernemers met klanten te maken, niet iedereen daarvan betaald met pin. Als bedrijf zal de hoogte van het contant geld over de dag heen groter worden. Dit weten criminelen ook, volle kassa’s zijn een uitstekend doelwit. Een afstortkluis kan dit tegen gaan, in de kluis zit namelijk een smalle gleuf waar het geld doorheen kan, eenmaal in de kluis ligt het geld veilig. De kluis kan dan alleen nog geopend worden door de steulel of cijfercode die bij de kluis hoort.

Een inbraakwerende kluis

Wil je ervan verzekerd zijn dat jou spullen niet gestolen kunnen worden, dan is een inbraakwerende kluis een aanrader. Er bestaan vele soorten inbraakwerende kluizen: een boekkluis, een autokluis, een laptopkluis maar ook kluizen voor in de muur. Het is maar net waar jou voorkeur naar uitgaat!

Een brandwerende kluis

Er bestaan ook kluizen die gedurende een 30 minuten tot wel 2 uur tegen de hitte van een brand kunnen, dit verschilt echter per kluis. Een brandwerende kluis zorgt ervoor dat jou waardevolle bezittingen niet in rook op zullen gaan. Ook kun je voor een kluis gaan die zowel tegen brand als inbraak kan, dan ben je helemaal beschermd!

Bij kluizenwinkel.com kunnen ze je verder helpen met het uitzoeken van de juiste kluis!