28 november 2021

Veiligheid boven alles

2 min read
uitvoerder

uitvoerder

Ken jij ook zo’n bedrijf dat al jaren op dezelfde locatie te vinden is? Een oud pand waar ze een echte warme plek van hebben gemaakt. Waar je als klant graag naartoe gaat omdat het nog een beetje aanvoelt zoals vroeger. Veilig en vertrouwd, waar je lekker jezelf kunt zijn. Maar een oud pand begint op termijn ook zijn gebreken te krijgen. Zo voldoet het vaak niet meer aan de laatste nieuwe technieken en materialen waarmee je jouw pand energiezuinig kunt maken. En ook het beveiligen van een ouder pand geeft vaak extra uitdagingen. Om nog maar te zwijgen van de gebreken die ervoor zorgen dat het eigenlijk niet meer de veiligheid kan bieden die nodig is om de werknemers en de klanten voldoende te beschermen tegen onnodige ongevallen. 

Verhuizen een hele klus

Om met een bedrijf te verhuizen is een hele klus. Net als wanneer je zelf gaat verhuizen, moet je natuurlijk eerst een nieuwe en geschikte locatie vinden. Die moet niet alleen voldoen wat betreft grootte, maar ook voor bereikbaarheid. Ben je gevestigd in het zuiden van het land, dan is het voor je klanten natuurlijk niet te doen als je nu ineens in het noorden van het land gaat wonen. Ook als je producten bezorgt brengt dat gewoon extra kosten met zich mee. Heb je dan eenmaal iets gevonden wat overal aan voldoet, dan is het nog de uitdaging om alle spullen naar de nieuwe locatie te krijgen. Iedereen zal je moeten helpen met de voorbereidingen. Sorteren en inpakken. En vooral ook goed labelen, zodat het tijdens de verhuisdag meteen in de juiste ruimte gezet kan worden. Klinkt vaak makkelijker dan het in de praktijk is. Verhuizen met je bedrijf, dat gaat niet over één nacht ijs. 

Nieuw en veilig

Dan is daar ineens de dag van de verhuizing. In de voorbereiding heb je nog gezorgd voor een opleveringsschoonmaak, dus alles ziet er goed uit als je daar je spullen naar binnen brengt. Maar zo’n dagje verhuizers over de vloer die alle spullen overal heen sjouwen en schuiven heeft de nodige impact op de vloeren. Dus vergeet ook niet om na de verhuizing te zorgen voor regelmatige en professionele vloerreiniging. Want ook al zit je nu in een nieuw pand dat technisch gezien nog een aantal jaren mee kan en voldoet aan allerlei veiligheidseisen. Als je niet regelmatig je vloeren goed reinigt, is een uitglijder over een vieze vloer zo gemaakt. En dan zit je toch weer met een medewerker in de ziektewet of een klant die hier een schadevergoeding voor vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *