28 november 2021

Veilig je papieren opbergen

1 min read
Brandwerende kluis

Je moet er niet aan denken maar toch kan het helaas gebeuren, er breekt brand uit in je bedrijf en alle papieren zijn verloren. Er is werkelijk niets meer van over, waar moet je beginnen want alle computersystemen zijn ook in rook opgegaan. De ramp is compleet en niet meer te overzien, had je een brandwerende kluis gehad dan waren de belangrijke papieren bespaard gebleven. Want deze kluizen zijn tegen enorme hitte bestand.

Brandwerende kluis

Verschillende soorten kluizen

Je hoeft in een brandwerende kluis niet alleen papieren op te bergen, maar het is wel belangrijk om te weten wat je erin gaat doen. Niet iedere kluis heeft dezelfde eigenschappen, de ene kluis geeft meer bescherming tegen papier dan tegen bijvoorbeeld een usb stick. Data kan minder goed tegen warmte dan papier, besef bij het kopen van een kluis wat je erin op wilt bergen. Om papieren en dossiers op te bergen, zijn er ook brandwerende dossierkasten verkrijgbaar bij vdhsafes.nl.

Beschermen van je documenten

Bij het kiezen van een brandwerende kluis is het belangrijk om de goede keuze te maken, de kluis is speciaal gemaakt om je goederen te beschermen tegen de extreme hitte die er bij een brand vrijkomt. Vaak zijn temperaturen van 100 graden geen uitzondering, maar de normering van de kluis is ook een essentieel punt. Hierbij wordt bepaald hoelang de kluis bescherming kan bieden aan de extreme hitte, hier zijn ook verschillen in. Vaak wordt een normering uitgedrukt in tijd, bijvoorbeeld een uur weerstand tegen brand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *