28 november 2021

Lockers met pincode: Voordelen en toepassingen

2 min read

De belangrijkste vraag van de consument berust op vier pijlers: prijs, gemak, product en goede relatie. Het goede nieuws is dat de toepassing van deze voorschriften geen grote financiële investeringen vereist.

Nu e-commerce steeds meer op de voorgrond treedt, zijn leveringen een uitdaging geworden voor bedrijven.

Om aan deze vraag te voldoen en de klant een betere en gemakkelijkere ervaring te bieden, zijn lockers met pincode ontworpen als een oplossing die even goed is voor de klant als voor het bedrijf.

Deze intelligente lockers dienen als doorvoerpunt voor goederen en worden strategisch geplaatst in steden.

Wat zijn lockers met pincode?

Lockers met pincode zijn lokalen uitgerust met technologie die het mogelijk maakt de deuren automatisch te openen.

Het vergrendelingssysteem wordt op afstand bewaakt en met unieke wachtwoorden vrijgegeven. In een Locker is het mogelijk diverse voorwerpen op een veilige en comfortabele manier te deponeren, op te bergen en uit te nemen.

Deze dienst wordt veel gebruikt in de e-commerce, waar de klant kiest waar hij zijn aankoop ophaalt en zo bespaart op de verzendkosten.

De consument kan het artikel binnen enkele uren of op een vooraf bepaald tijdstip afhalen op een vooraf bepaalde plaats, bij voorkeur in de buurt van waar hij zich bevindt.

Hoe werkt Locker

Een van de problemen met online winkelen heeft te maken met de levering. Om dit soort situaties op te lossen, werden lockers met pincode in het leven geroepen.

Dit zijn grote lockers die te vinden zijn op plaatsen waar veel mensen komen, zoals winkelcentra en grote detailhandelszaken in verschillende steden, vooral in metropolen.

Bij deze dienst hoeft de klant niet te kiezen tussen levering op het woon- of werkadres, maar kiest hij het kastje op de locatie van zijn voorkeur en haalt hij het online gekochte pakket af op een tijdstip dat hem het best schikt.

Zodra de bestelling bij Locker beschikbaar is, ontvangt de klant een e-mailbericht met een unieke afhaalcode. Bij aankomst op de locatie hoeft je alleen maar de code in te tikken of te scannen en de instructies op het scherm te volgen om de deur met jouw bestelling open te laten gaan en de bestelling op te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *