Inbraak voorkomen

Er is veel onwetendheid over hoe inbrekers te werk gaan en hoe simpele maatregelen inbraak kunnen voorkomen. Wij leggen kort uit hoe u in een paar stappen inbraak kunt voorkomen.  

 Stap 1. Goede verlichting

De eerste stap is goede verlichting. Is uw oprit of tuin niet goed verlicht? Een inbreker is daardoor minder goed zichtbaar, waardoor het minder aantrekkelijk is om in te breken. Het plaatsen van verlichting is een kleine moeite en een groot gewin. 

Stap 2. Goed overzicht in de straat

Stap twee is een huis dat goed zichtbaar is, waardoor er goed overzicht in de straat is. Een huis dat volledig schuil gaat achter hoge hagen en bomen is ook aantrekkelijk voor een inbreker. Wanneer het huis goed zichtbaar hebben inbrekers niets om zich achter te verschuilen en nog belangrijker: omwonenden kunnen indien nodig ook alarm slaan.

Stap 3. Gecertificeerd hang- en sluitwerk

Uiteindelijk is het plaatsen van gecertificeerd hang- en sluitwerk natuurlijk de belangrijkste stap. Maar wat maakt een slot tot een goed slot. Gecertificeerde sloten zijn bestand tegen verschillende inbraakmethodes en door het Politie Keurmerk Veilig Wonen goedgekeurd. Het PKVW-keurmerk keurt alleen producten goed die door bepaalde certificerende instellingen zijn getest (zoals SKH, SKG-IKOB en KIWA). 

Tegen sommige inbraakmethodes kunnen sloten niets doen. Denk aan het openbreken van deuren of ramen met een breekijzer. Zorg dus ook voor stevige kozijnen en doe uiteraard altijd uw deur op slot.

Hulp inschakelen om inbraak voorkomen

Een slotenmaker kan u meer informatie geven en kan u ook helpen een inbraak te voorkomen. Een slotenmaker met het Politie Keurmerk Veilig Wonen kan de kans op inbraak zelfs met 95% verkleinen.