28 november 2021

Huisbeveiligingssloten – Wat zijn die?

2 min read

Bij de bespreking van de huisbeveiligingssloten omvat het alle hardware-apparaten die worden gebruikt om de openingen aan de buitenkant van uw huis te beveiligen. Dit soort sloten beschermen de bewoners van het huis en de woning tegen indringers, zoals inbrekers. De meest elementaire van deze sloten zijn ontworpen om te voorkomen dat een dief met geweld in uw huis inbreekt. Andere soorten zijn voorzien van geavanceerde technologie die bestand zijn tegen boren en lock picking tools. U kunt home security sloten in elektrische en mechanische stijlen krijgen om huiseigenaren verschillende beveiligingsopties te geven.

Elektrische huisbeveiligingssloten

Deze sloten werken met behulp van een elektrisch signaal om de bout vast te zetten of te ontgrendelen. Het kan zijn dat u een eenvoudige numerieke code of een sleutelpasje nodig heeft om uw huis binnen te komen. Voordat u kunt instappen, voert u de juiste code in of veegt u uw sleutelpasje zodat de grendel kan worden geopend. Sommige elektrische apparaten zijn gekoppeld aan een alarmsysteem voor de huisbeveiliging die de politie in geval van nood waarschuwt.

Mechanische huisbeveiligingssloten

Deze sloten omvatten alle apparaten die een of andere fysieke handeling vereisen, zoals een sleutel om de deur te ontgrendelen of te vergrendelen. Een van de meest gebruikte mechanische sloten zijn de cilindrische sloten. Deze passen in een klein gat in de deur. Het pengatslot is een andere populaire stijl. Het wordt geïnstalleerd binnen in de rand van uw deur. Het pengatslot biedt een betere beveiliging dan het cilindrische slot. Helaas zijn de pengatsloten duurder. Deze beide werken met een hendel, knop of hendel en een sleutel.

Mechanische sloten geven de huiseigenaar een laag veiligheidsniveau als enkel deze worden gebruikt, waardoor veel huiseigenaren deze sloten combineren met een extra nachtslot. Het nachtslot wordt boven het mechanische slot geïnstalleerd. Het nachtslot heeft een stevigere en langere grendel, wat het moeilijker maakt om in te breken in de woning. Het nachtslot wordt bediend met behulp van een duimstoot in de woning en een sleutel aan de buitenzijde. Er zijn dubbele nachtschoten die aan beide zijden een sleutel nodig hebben, maar ze vormen een risico als er brand is. Vanwege dit risico zijn ze verboden door sommige lokale bouwvoorschriften.

In Groningen helpt de Slotenmaker 24 jouw met huisbeveiligingsloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *