Buitengesloten? 4 tips

Er zijn allerlei manieren om een deur te openen wanneer u buitengesloten bent. U kunt zelf aan de slag gaan om de deur te openen. Mocht dit niet lukken, dan kunt u een slotenmaker inschakelen. Lees hieronder onze tips.

Tip 1: Flipperen

Het is niet de ideale manier om een deur te openen, maar als we inbrekers moeten geloven, dan werkt het wel. Dit echter alleen wanneer de deur niet op slot zit. Het is dus volledig afhankelijk van de situatie.

Door met een stukje plastic tussen de deur en de deurpost te bewegen kan het sluitmechanisme van de deur ingedrukt worden waardoor de deur opengemaakt kan worden. Zo makkelijk kan het zijn, en dus ook voor inbrekers!

Tip 2: Reservesleutel

Wanneer u bent buitengesloten heeft u uw reservesleutels nodig. Vaak liggen reservesleutels echter in huis zelf. Bij buitensluiting is dit alleen erg onhandig. Wat een oplossing hiervoor zou zijn is het bewaren van een reservesleutel bij de buurman, buurvrouw of bij vrienden of kennissen. In dat geval hoeft u geen slotenmaker in te schakelen om de deur te openen of een andere oplossing te vinden om het huis binnen te komen.

Nog een algemene tip

Het klinkt voor de hand liggend, maar het gebeurt nog heel vaak. Mensen vergeten het of laten bewust de deur open als ze snel naar de supermarkt gaan. Vaak is het de macht der gewoonte. Maar dwing uzelf er toe om uw macht der gewoonte aan te passen en uw deur op slot te doen. Het scheelt u enorm veel geld, mocht er wel ingebroken worden.